• +45 6140 1141
  • amsales@amsales.dk

Vi skal have flere som Kasper

Vi skal have flere som Kasper

Vi i salgsbranchen bliver tit skudt i skoene, at enten behandler vi vores mandskab dårligt og presser dem så meget, at de går psykisk ned og har mange sygedage, ellers smider vi dem på porten, hvis de blot har én skidt måned.

I AM prøver vi altid, at gøre tingene anderledes. Vi stiller stadigvæk høje krav til performance og QA, måske de højeste i branchen faktisk. Det gør vi, fordi vi ved, at mennesker rummer mere potentiale end de selv umiddelbart tror, det skal bare udvikles og trænes.

 

Vi ved også, at ikke alle mennesker er ens, men at vi alle har noget at bidrage med.

F.eks. så har vi Kasper her, som er Senior account manager på vores kontor i Aarhus. Kasper er ikke en af vores bedst leverende sælgere, hvis vi blot kigger på daglig performance, men kigger vi lidt bedre efter, så bidrager Kasper med så meget andet.

Kasper har f.eks. opnået at blive Månedens kvalitetsmedarbejder 8 ud af 11 mulige måneder – ret flot hvis du spørger mig.

 

Men det er ikke det eneste.

Vi har også en del pins i AM, som man kan opnå, alt efter antal salg, kvalitet og tid. Dem jeg har størst respekt for er vores ingen-sygedage-pins. Dem har vi 3 af alt i alt.

  • 0 sygedage i 4 måneder
  • 0 sygedage i 8 måneder
  • 0 sygedage i 12 måneder

Det er her, hvor Kasper adskiller sig, og virkelig vinder min respekt. Kasper har på kortest mulig tid, fået alle 3 pins og har dermed haft 0 sygedage i 12 måneder i træk.

Kasper arbejder med Field Marketing, den vel nok mest hardcore form for salg der er. Lige meget hvor hård og kold dagen evt. var i går, om han havde lidt ondt i halsen eller lidt hovedpine, så møder Kasper ind dagen efter. Dette giver hans leder ro i maven og tryghed – For Kasper kan vi altid regne med.

En fyr som Kasper er meget mere værd for vores virksomhed, end en High performer der kommer ind, brænder igennem og brænder ud, efter 3-4 måneder. Han er en langt mere stabil omsætning for os.

 

Han er en sjælden race nu om dage, og det synes jeg fortjener respekt og anerkendelse.

Så med det sagt, så er Kasper et glimrende eksempel på, at vi i AM prøver at adskille os fra det gængse billede der er af salgsvirksomheder som os. Vi ser ikke kun på høje salgsresultater, vi kigger mindst lige så meget på stabilitet, loyalitet, kvalitet og ikke mindst, personligheden.

Dog kan vi i AM langt fra tage hele æren, men vi tillader os dog at tage lidt af den, da vi har formået at skabe nogle gode og attraktive rammer for Kasper. Nej det er nok mere hans forældre vi skal takke, fordi de har opdraget ham godt.

En sjov lille twist på det hele er faktisk, at Kasper blev fyret fra sit seneste job, fordi han ikke kunne sælge….

…..Kasper kan sagtens sælge, det handler bare om at skabe de korrekte rammer omkring ham og selvfølgelig at motivere og lære ham det.

Kasper er på mange måder en god investering for os…

 

God påske 🙂

-Mike Nielsen, Partner & Adm. Direktør

AM administrator